Formes de colorant dins dun recipient amb aigua

Inici >> Qui som?

Qui som?

Lutravioleta vibra amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques, en definitiva, amb les STEAM. Lutravioleta transmet aquesta passió als infants, joves i adults tot recuperant històries de dones científiques d’arreu per experimentar, tocar, jugar i divertir-se mentre aprenem!

 

 

LA NOSTRA MISSIÓ

· Apropem la mirada científica mitjançant la recuperació de les històries oblidades de les dones en aquest camp.

· Fomentem una representació equitativa i crítica, per inspirar futures generacions a abraçar el coneixement científic amb curiositat i confiança.

· Generem entorns lúdics i participatius, on qüestionar-se i respondre amb un llenguatge científic proper i accessible per a tothom.

Primer pla de la Patrícia Canut Hund, divulgadora científica i feminista

La Patrícia

Soc la Patrícia Canut Hund, del Montserratí i soc divulgadora científica feminista, mestra de primària i directora de lleure. Duc a terme projectes per a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, FCRI, i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, ICREA.

 

M’encanta entendre i descobrir el perquè de les coses, fer-me moltes preguntes i compartir-ho per enriquir el nostre sentit crític. I és que és a través de la ciència que vibro i transmeto aquesta passió als infants, joves i adults, tot
recuperant i donant veu a les dones científiques oblidades al llarg de la història.

 

Compto amb un equip de col·laboradors, entre els quals destaca la TRACY HUND ®, amb qui apropem la ciència a totes les persones.

La Marta

Soc la Marta Puig, estudiant d’Educació Primària, directora de lleure i divulgadora científica.

 

Sempre he sigut una persona que busca el perquè de tot, és a dir, no deixar els fets a l’atzar o la màgia. És per això, que de seguida, em vaig interessar pel món de la ciència i en com poder-la explicar de manera senzilla per a tothom.

La Maria

Soc la Maria Terricabras Serrahima, de Solsona i estic en procés de ser.

 

Soc una persona amb moltes inquietuds, amb ganes d’aprendre i ensenyar en l’àmbit del lleure i de la ciència. Tinc una llarga experiencia en el món de l’escoltisme al cau AEiG Pare Claret de Solsona.

 

M’agrada formar part d’aquest projecte, per tal de compartir aquesta passió i donar veu a les dones en el món de la ciència.

L’Alèxia

Soc l’Alèxia Pisa Gisbert, de Solsona i soc divulgadora científica feminista.

 

Soc una persona molt treballadora i implicada en projectes socioculturals, formo part de l’Agrupació Escolta i Guia Pare Claret de Solsona, on he adquirit coneixements com a monitora de lleure i grans valors que comparteixo en el meu dia a dia.

 

M’agrada formar part d’aquest projecte per donar veu i apropar les històries de les dones científiques que en el seu moment no van ser explicades a la societat.

Un nom enginyós i ple de significat

Dibuix de Lutra, la llúdriga amiga de la Tracy Hund

LUTRAVIOLETA és un nom que combina: LUTRA + VIOLETA

LUTRA, nom científic de la llúdriga comuna, que com animal és el bioindicador per excel·lència, ja que és garantia del bon estat de l’ecosistema en què convius. Sabies que ha tornat al riu Llobregat?

VIOLETA com a símbol feminista, ens permet jugar amb la llum ultraviolada, invisible, però present, de la mateixa manera que les dones científiques, històricament obviades.